Hjelpesendingstur til Russland.

Søndag 28 .februar satte tre forventningsfulle huglarar seg på bussen med kurs for Vyborg. Litt ekstra spennende var det for meg som var med for første gang.

Målet for turen var å få levere matvarer, klær, sjukehusutstyr, samt vinterklær til barna på Barnehjemmet. Turen gikk via Kristiansand og videre til Oslo for overnatting. Mandag 1. mars gikk turen til Ørje og videre inn til Stockholm der vi kjørte om bord i ferga ”Gabriella”. Neste dag la vi til kai i Helsinki og den spennende turen til den russiske grensa lå foran oss. Hadde hørt en del om grensepasseringa fra de som hadde vært med på tidligere turer.
Etter to og en halv time på grensa fikk vi slippe inn i Russland. Turen gikk direkte til hotellet vårt i Vyborg. Senere på kvelden var det ut i distriktet for å levere varene.

De neste dagene var det flere som ventet på oss: Barnehjemmet, Evangeliesentret for alkoholikere og narkomane, Det kristne senteret, og sist, men ikke minst, sykehuset. Sterke inntrykk alle stedene vi var innom!
Etter tre dager i Vyborg var det klart for hjemreise for de 53 personene som var med i de to bussene fra Norge. Det ble også tid til et besøk på markedet i Vyborg dagen før vi reiste hjem.

Så var det ny spenning som ventet oss, noen hadde hørt hjemmefra at Botnvika hadde frosset til og at båter satt fast i isen. Jon Teigen, som er leder for SI-reiser, orienterte om dette i bussen. Grenseovergangen Russland-Finland tok 1 1/2 time. Ferja ”Mariella” var 3 1/2 time forsinket p.g.a. isen, så vi fikk litt tid til sightseeing i Helsinki. Turen vår til Stockholm gikk greit. Søndag 7. mars kom vi hjem til Huglo utpå ettermiddagen. Alt i alt en tur uten noen store problemer.

Det er ny tur til høsten! Jeg kan trygt anbefale turen.

Tekst og foto: Willy Trøite