"Høg puls"
Det vart nemt på, at det vart “høg puls” i bedehuset då gruppa “puls” vitja Huglo for ei tid sidan. Mange er nok samde i ar den dyktige gjengen er hjartelege velkommne tilbake ! Her kan du sjå på bilete frå konserten.
Det vart nemt på, at det vart “høg puls” i bedehuset då gruppa “puls” vitja Huglo for ei tid sidan. Mange er nok samde i ar den dyktige gjengen er hjartelege velkommne tilbake ! Her kan du sjå på bilete frå konserten.
Når skal våren vinna kampen med Kong Vinter? I går lå eg på magen i graset uten vinterjakke og fotograferte blomane, og hønene fekk gå på plenen og hakka grasspirer og sparka i dei urydda blomebeda. Dugnadsgjengen på bronsegravrøysa sat ned i sola med kaffe og nistepakke. Sjølv planla eg å få piggdekka av bilen og…
DetaljarLaurdag var det dugnad med rydding av kratt rundt bronsealdergravrøysa på Homandehaugen. Som alltid når Eline arrangerer noko, var verte strålande, så dei 8 som hadde møtt fram, hadde ei fin arbeidsøkt. Stien inn hadde vore rydda på førehand, så no var det lett å gå. Godt merkt var den óg. Dette vert ein fin…
DetaljarFrå 28. mars vil det vere arbeid på vegstrekninga E39 Børtveit kraftstasjon – Steinanestunellen. Tunellarbeidet i eksisterande tunell, fører til at det vil bli nattestengjing i perioden 28. mars til 1. september 2011. Dette blir frå søndag kveld kl. 22:30 til laurdag morgon kl. 06:00. Omkøyring for trafikken i denne perioden er over fylkesveg 545…
DetaljarEline Brunndtveit informerer: Dugnad på bronsealdergravrøysa på Hommandeneset laurdag 26.mars frå kl. 10.00.
DetaljarEr det alltid håp i hengjande snøre (teine?) Underteikna er den glade eigar av 4 heilt profesjonelle krepseteiner – som til no har vore nytta med vekslande hell til det fisket som startar 1.oktober. Nyleg ville andre familiemedlemmar prøve lukka og teinene til det dei var laga for: sjøkreps. Fyrst gjekk det nokre timar…
DetaljarMange huglarar stillte opp til fotografering til bokprosjektet til Malene Aasheim. På bloggen hennar kan du no sjå korleis dei flotte bileta vart. Me ventar i spenning på sluttresultatet.
Tekst: Arne Sørli På folkemunne blei Jens Arneson kalla “Slettasmeden” – og òg kalla Gjedla Sletten. Han gjekk i smedlære hos Per Smed på Leirvik. Då han var ferdig utlærd måtte han arbeida eit år gratis som betaling for læretida. Etter det flytta han heimatt til Skår der han slo seg ned som smed. I…
DetaljarHuglo kultur og natursti opna i 1994, ein flott stoppestad er gruvene. På slutten av 1860 åra vart funne koparhaldig kis i guvene på Tveit. Gruva hadde fleire eigarar i åra som fulgde, men vart eigd av Vignes koparverk på Karmøy frå 1883-1885. Til tross for at koparen vart rekna som god, var det ikkje…
DetaljarMe har fått eit flott lesarbilete frå Huglo som me har lyst å dela med leserane våre. Foto: Kjell Hagen
DetaljarMalene Aasheim er svært nøgd med oppmøtet då 26 personar frå Nordhuglo møtte opp til fotografering i strålande vær ved Leiro i dag. Ho vil då oppfordre alle huglarar på den sørlege delen av øya til å møte opp til fotografering ved gruvene på Tveit klokka 13.00 i morgon (søndag). Kanskje kan me få ein…
DetaljarSigrunn Røssbø har sendt oss dette innlegget: “Spørsmål til alle som er innom Huglo.no: Er det ein idé med ei eiga side for lesarinnlegg på Huglo.no? Altså utanom dugnadsprosjekt-opplegget. Det sistnemnde er fint, men mange synest kanskje dørstokken er litt høg når målet er å “gjera huglo.no til Norges beste nettstad”, sjøl om dette sjølvsagt er…
DetaljarEin av våre faste lesarar i Thailand er sutefull for dei norske husmødrene som må både tenkja ut meny, handla inn, koka, servera og kanskje vaske opp etterpå – eller i det minste rydda inn i oppvaskmaskina og ut igjen etterpå. Og for å sleppa å anten laga fleire sortar mat, eller få sure miner…
DetaljarNo er kommentarfelta opne. Har du noko på hjarta er det berre å slenge inn ein kommentar. Grunna “omstendigheitene” er det ikkje mogleg å kommentere på innlegg eldre enn 14 dagar. Kommentaren må og godkjennast av redaksjonen i huglo.no før den vert publisert, slik at me unngår uønska søppelpost på sida. Dette er ei midlertidig…
DetaljarMalene Aasheim skal til med eit spennande fotoprosjekt der ho ynskjer å ha med innbyggjarane på Huglo. Dette skriv ho om oppgåva si:
DetaljarEin ting er at foreldresvanene har skubba ungane over reirkanten, no tenkjer dei på vår og neste generasjon og ungane møtar fram til mat åleine. Verre er det at dei to turtelduene (turtelsvanene?) har fått ein rival til ein av dei – alt etter kjøn – huglo.no sin utskremde er ikkje ekspert på området. I…
DetaljarHuglabutikken får i lag med 175 andre daglegvarebutikkar utdelt investerings- og utviklingstilskot frå Kommunal- og regionaldepartementet. Huglabutikken har tildelt 17 000 kr av eit totalramme på 14 millionar kroner. Flott at lokalsamfunna vert sett pris på. Les meir her.
Mandag 14. februar var det årsmøte i Huglo Bygdalag. Vel 35 huglarar møtte opp for å få med seg siste nytt om sakene bygdalaget har jobba med i løpet av 2010. Sigurd Huglen har vore leiar i bygdalaget i fire år, og måtte difor gå av. “Sigurd har vore ein kjempeflink leiar. Han har vore…
Detaljar“NyPuls” heiter firmaet som Lene Notland Harnes frå Huglo og Gunhild Rotvik frå Os har starta. No vil dei tilby kurs i The Lightning Process på Huglo.
DetaljarNo er gytetorsken her! Fersk torsk med rogn og lever eller utan lever er sjølvsagt uslåeleg godt, men det er godt med litt variasjon òg. Og kanskje er denne meir barnevenleg, ungar plar lika saus? Og fisk utan skinn og bein, for her skal torsken fileterast og delast i passende stykker. I botnen av gryta…
DetaljarThis website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.