Samson Huglen

MANDAGSPRATEN!

Samson Huglen 66 år

Eg er født og oppvokst på Huglo. Eg var et år i militærtjeneste i Bodø. Tjenestegjorde i Luftvernatteleriet . Eg liker godt å lese og liker spenningslitteratur godt.

Hva har du jobba med? Eg var med på skogplantning hos Arne Knudsen på Stord ei stund. Kjørte buss og vogntog noen år . Var også sjåfør på meieriet den gang de holdt til på Leirvik. Senere ble det Poståpner og til sist poststyrer her på Huglo fra 1973-80. Fra 1987 har eg vert ansatt på Sortland Møbelfabrikk helt fram til i dag. Eg overtok heimgården i1973 og har drevet gården fram til nå.

Når starter dagen for en bonde? Eg er oppe kl 1/2 5 om morgenen. Gjorde klar fjøsen før eg gikk på fabrikken.Da må du vel ha vekkerklokke? Ja til og begynne med ,men senere så våkner eg som regel fem min før tida.

Har du tatt svineinfluensavaksine i år? Ja det har eg ,og alt gikk bra.

Eg har hørt at du har flysertifikat ? Ja det stemmer eg har  fløyet  mindre fly. Gikk i flylære i årene 1977-78. Eg har faktisk reist på bryllupsreise i småfly. Eg og Donna tok fly fra Flesland og en tur nordover til Sogn før vi var tilbake på Flesland etter en time.

Favorittmaten din Samson? Eg liker all slags mat, men komle med tilbehør er vel toppen. Råmelkpudding til dessert er godt.

Har du vert med i lag /forening? Eg har vert med i ungdomslaget,bondelaget,og Huglo skolekorps.

Hvor mange liter melk er kjørt ut fra fjøsen din? Det må ha blitt en del! Ca 2,1 millioner liter.

Det blir noen tankbiler det ?  Er ikke sikker hvor mye bilen tar.

Du har vert på Varden? Ja eg har vert der mange ganger, huska en 17. mai eg og flere skulle skyte salutt fra Varden. Vi bar opp mange kilo sprengstoff og alt gikk bra.

Når får vi bru til Huglo? Det er vel usikkert,men den kjem nok ein gong.

Har du hatt hjelp på gården ? Ja eg har hatt avløser fast siden eg starta opp i 1973. Oddvar Bjørk har avløst meg annen hver helg og ellers ved ferie. Ellers har eg hatt god hjelp av jentene mine. De har gått lange perioder aleine blandt anna da eg var i Amerika i sommer.

Et sted du kunne tenkt deg å reist til? Det er mange plasser vi hadde et døgn mellomlanding på Island på turen til Amerika. Det samme selskapet som vi hadde på turen i år skal ha en ny tur i 2011. Den turen  blir en Musikktematur til New Orleans og Memphis i Tennessee. Den turen kunne eg tenkt meg å vert med på.

Har du en hobby? Eg liker å holde på med flysimulatoren på Datamaskinen.

Hvor lenge blir du å fortsette som bonde? Eg slutter av ved nyttårskifte når melkekvoten er fylt. Bli å fortsette med ungdyra frammover.

Eg trives godt på Huglo.

Takk for praten Samson!

Tekst og foto Willy Trøite