Tekst: Marion Casey Foto: Kevin Casey
Til slutt av januar er det tradisjonell å speise litt rar mat. I England og Skotland er det haggis å feire bursdag til dikter Robert Burns.
På Huglo er det et ”’ny” tradisjon å spise smalahoveds. Så var vi til Fjellheim laurdag kveld og ventet med lit angst og beven for middagen å komme fram.
Så har eg prøvd pinnekjøtt tre ganger og er ikkje så glad i det. Det var aldri på Huglo og kanskje det aldri var laget i korrekt måte. Så hadde vi en fin dikt frå ei fin jenta frå Austevold- Eg forsett eg må ta ein liten dram for eg spist, og den kanskje ein annen . . . . Heldigvis eg hadde sammen med ei lit aquavit- Så tok eg skål min til bordet og så treffet eg min først smalahoved. Eg tok eit anna lit dram og med lit hjelpe frå smalahoved entusiast Solfrid så begynt eg å spise den. Fint kjøtt.
Etter kaffi var det leverande musik og masse dansing.