Lammelår fra Provence
1 lammelår
Ca 3 ss sitronsaft
10-12 små poteter
6-7 tomater
6 ss olivenolje
3 ss smør
1 stor bunt persille
4 kvitlauksbåtar
5 ss griljermjøl
50 g revet parmesan el. 100 gr revet kvitost
Salt
Grovmalt pepper
Skrell poteter, skjer poteter og tomater i skiver. Smør ei langpanne el. eldfast form med olivenolje, og legg potetskivene og tomatskivene i, fordel 2 ss av smøret oppå, strø på salt og pepper.
Finhakk persillen og kvitlauken, og bland det i griljermjølet. Rør 2/3 av denne blandinga med resten av olivenolja. Resten blandast med nyrevet ost, og settes til sides.
Gni låret inn med sitronsaft og dryss salt og pepper over. Smør den inn med persilleblandinga, og legg den over potet/tomat skivene. Steik låret på 175⁰C, i ca to timar(70⁰ på steike termometer).
Skru opp varmen til 225⁰C 15 min. før steiketida er over, dryss persille-oste blandinga over og fordel resten av smøret over. Gratiner til det er sprøtt.